Get Social With Us
Campus Den Haag - StudioLEFT
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Campus Den Haag

Campus Den Haag

De nieuwe locatie van Campus Den Haag in het getransformeerde gebouw van het ministerie van Binnenlandse zaken, geeft studenten en medewerkers van De Universiteit Leiden een bijzondere studeer- en werkplek midden in het centrum van Den Haag. Het onderwijs sluit nauw aan op de thema’s die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en International Governance.

Ontmoeting staat in het interieurontwerp centraal. Beeldmerk hiervan is de brede tribunetrap in de entreehal die mogelijkheid biedt voor samenkomsten en debat. Deze trap voert naar de tweede verdieping die als een U-vorm rond een binnentuin ligt.
Een meanderend studielandschap rond de centrale binnentuin verbindt ruimten en mensen. Een mengeling van verschillende soorten studieplekken met rechthoekige- en ronde tafels, hoge tafels, projectkamers, overlegplekken, studie-nissen, stille studieplekken en bibliotheek, biedt een gevarieerd studielandschap.

De vierde verdieping is ingedeeld voor docenten en staf. De indeling is in nauw overleg met de gebruikers uitgewerkt en is een afwisseling van 1- en meer persoons kamers, gecombineerd met concentratie- en overlegplekken en een open werklandschap.

Het interieurontwerp voegt aan de lichte basis van het gebouw warmte toe door toepassing van bamboehouten wanden, kozijnen en maatwerkmeubels. Een diversiteit aan losse meubels brengt verder kleur en oriëntatie, en geeft sfeer aan de ruimtes. Afwisselende accentverlichting geeft een welkome aanvulling op de basisverlichting.

 

“Het ontwerpconcept sluit naadloos aan bij de manier waarop wij, als faculteitsbestuur, de universiteit van de 21e eeuw willen vormgeven: open, transparant en gericht op de omgeving. Onderzoek en onderwijs komen steeds meer tot stand door spannende interacties tussen studenten, docenten en organisaties uit de stad Den Haag. Dat is in dit gebouw mogelijk.”

Jouke de Vries,
oud-decaan en oprichter Campus Den Haag

 

Opdrachtgever

Universiteit Leiden

Ontwerp

Studio Leon Thier mmv StudioLEFT

Project omvang

Bruto Oppervlakte: 16.663 m2

Jaar

2013 - 2017

Ontwerp transformatie

Geurst & Schulze architecten

Fotografie

Peter de Ruig

Date

januari, 2017

Category

Samenwerking