Get Social With Us
Entreegebied Parkhotel - StudioLEFT
20989
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20989,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Entreegebied Parkhotel

Entreegebied Parkhotel

Het Parkhotel, gelegen midden in het centrum van Den Haag bestaat al meer dan 100 jaar. De entree bevindt zich in een prachtig monumentaal pand in Art deco stijl aan de Molenstraat. Ons doel was om een zeer aansprekend entreegebied te creëren dat aansluit op het monumentale pand en waar gasten in stijl ontvangen kunnen worden. Tevens een uitnodigende plek waar zij tijdens hun bezoek kunnen verblijven. De wens van het hotel was een sfeervolle ontmoetingsruimte voor haar hotelgasten waar ook andere bezoekers graag komen. Andere belangrijke uitgangspunten van het Parkhotel voor het entreegebied waren een gecombineerde balie en bar, plaatsing van een open haard en een uitwijk mogelijkheid voor de ontbijtzaal.

Voor de sfeer en kleurgebruik in het entreegebied hebben we ons laten inspireren door de Art deco stijl, hierop hebben wij een moderne interpretatie gemaakt. Bestaande details zoals het plafond en de glas in lood deuren geven de ruimte een authentieke sfeer. Een toelichting op het ontwerp: De sfeervol verlichte ruimte, al vanaf buiten zichtbaar is uitnodigend. Men betreedt het hotel via de hoofdentree via een nieuwe toegangsdeur. De ramen aan weerszijden van de entreehal zijn verkleind (in de huidige situatie lopen de ramen tot aan de grond) zodat duidelijk is via welke weg de bezoeker het hotel kan betreden. Tevens kan hierdoor de ruimte in het receptiegebied en in de lounge beter benut worden. Aan de rechterkant van de entree bevindt zich de receptiebalie gecombineerd met de bar. De receptiebalie is duidelijk in zicht wanneer men de ruimte betreedt. Bij inchecken is er gelegenheid om wat te drinken en kan men plaats nemen aan een van de tafeltjes.
De bar is ook geopend voor bezoekers die niet in het hotel verblijven, waardoor er een levendige sfeer ontstaat. Ook staat er een grote leestafel met een wand met folders waar men toeristeninformatie kan doornemen of de krant kan lezen. In de zichtlijn vanuit de receptie is in de Lounge een open haard geplaatst, een uitnodigende plek waar je comfortabel plaats kunt nemen.
Het lounge gebied met verschillende zithoeken is de ideale plek wanneer men iets meer rust zoekt. Aan de Lounge grenst de Business corner. Een fijne werkplek met voldoende aansluitpunten voor laptops en er kan gebruik gemaakt worden van de aanwezige computers en/of printer.

Opdrachtgever

BAM Habo

Schetsontwerp

StudioLEFT

Jaar

2012

Date

september, 2012