Get Social With Us
Brasserie + Restaurant CDH - StudioLEFT
21006
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21006,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
 

Brasserie + Restaurant CDH

Brasserie + Restaurant CDH

Direct naast de entree van Campus Den Haag, op de hoek van de Turfmarkt, bevindt zich de brasserie van de Campus.

Aan de Turfmarkt zijn diverse ministeries en het stadhuis van Den Haag gevestigd. ‘Brasserie Campus’ is de ideale ontmoetingsplek voor studenten en docenten en voor hun relaties van buiten de Campus. Onder het genot van een goede kop koffie worden contacten gelegd en vinden besprekingen plaats.

Tafeltjes aan het raam, een lange cafébank, ronde tafels en zitplekken aan de bar en een leestafel zorgen voor een diversiteit aan zitplekken. Boven het midden van de brasserie hangen ronde lichtcirkels die zorgen voor sfeerverlichting en doorbreken de hoogte. De brasserie wordt met twee scheidingskasten, opgebouwd uit open en gesloten vakken in een stalen frame, afgeschermd van de entreehal zodat een intiem café is ontstaan. Verzadigde kleuren en warme materialen zijn toegepast om een luxe sfeer te creëren.

Op de ‘Haagse Trappen’ in de entreehal vinden geregeld lezingen en debatten plaats over actuele thema’s. Boven aan de tribunetrap bevindt zich het restaurant. Het restaurant gelegen aan de gevel van het Lage Zand heeft ook een directe verbinding met de binnentuin. In het restaurant zijn door toevoeging van scheidingselementen verschillende plekken gecreëerd.
Centraal in het restaurant ligt een functioneel blok met een zelfbedieningscorner, bar, keuken en spoelkeuken. Het centraal gelegen blok is bekleed met koper kleurige platen in een vakverdeling. Als de corner gesloten is blijft de bar bemand zodat het restaurant altijd een plek voor ontmoeting is.

Veel interieurelementen in het gebouw zijn bekleed met bamboe, dit zien zie ook terug in de basis van het restaurant. Hier is een eigen kleurenpalet aan toegevoegd, je ziet een combinatie van gekleurde stoelen aan zwarte tafels met hierboven gekleurde armaturen. Een leuke toevoeging zijn fotowanden in een aantal nissen met foto’s van de omgeving omstreeks 1900.

Opdrachtgever

Universiteit Leiden, Universitair Facilitair Bedrijf

Ontwerp

Studio Leon Thier mmv StudioLEFT

Projectomvang

Brasserie en Restaurant

Fotografie

Peter de Ruig

Date

februari, 2017

Category

Samenwerking